0
0
Produse
Ingredientele noastre active
Natura Sursă de inspirație Un sistem imunitar în serviciul frumuseții
NATURA, O SURSA DE INSPIRATIE Plantele au o abilitate specială de a-și produce propriile substanțe nutritive, proteine, carbohidrați și grăsimi pe care le folosim în fiecare zi în alimentația umană. Aceste plante trebuie să se adapteze la ecosistemul lor și să se apere împotriva stresurilor externe. Nefiind capabile să se deplaseze din fața atacurilor, au dezvoltat sisteme și structuri moleculare pentru a supraviețui. Astfel, acestea produc multe substanțe numite „metaboliți secundari” care sunt implicați în interacțiunile lor cu mediul. Aceste molecule permit plantelor să comunice între ele, să atragă polenizatori sau chiar să respingă agresorii. Unii metaboliți secundari protejează, astfel, părțile aeriene ale plantei împotriva razelor ultraviolete ce generează radicali liberi. Alții resping atacurile insectelor și le protejează împotriva infecțiilor bacteriene sau fungice. Din câte știm, aceste molecule de protecție a plantelor sunt denumiți ''polifenoli'', care au proprietăți bioactive benefice pentru oameni. Și noi, asemenea plantelor, suferim de agresiunile mediului nostru. Pielea noastră este supusă direct atacurilor soarelui sau poluării aerului, fiind agresată inclusiv de fumul de țigară și de stresul vieții moderne. În mod indirect, pielea noastră este afectată si de efectele dietei noastre, care este uneori dezechilibrată. Aceste atacuri regulate duc la slăbirea și îmbătrânirea prematură a țesutului pielii, așadar avem nevoie de un produs special care sa ne protejeze de toți acești factori. Aplicarea în cosmetică Vinésime se străduiește să extragă molecule benefice din plante din regiunea Burgundia și să le transmită prin tratamentele sale cosmetice. Inovația provine din accesarea materiei de primă calitate prin intermediul viticulturii ecologice și a certificatelor organice din soiuri prestigioase de struguri din Burgundia. Aceste soiuri conțin polifenoli în concentrație excepțională, bine cunoscuți pentru acțiunea lor anti-oxidantă și pentru lupta împotriva îmbătrânirii celulelor noastre. Materialul este extras in fiecare an in urma recoltării și provine de la moșia René Bouvier din Gevrey-Chambertin. Dupa recoltare, materialul este încredințat unui extractor de plante specializat în polifenoli. Acest extract final este inclus în compoziția liniilor de îngrijire Vinésime, folosite în cosmetică.
PINOT NOIR UNIC IN LUME Soiul de struguri cu cea mai mare concentrație din lume în molecule antioxidante
PINOT NOIR Pinot Noir este soiul de struguri cel mai concentrat în lume în molecule antioxidante* (polifenoli și resveratrol). Are o concentrație cu 47% mai mare decât alti competitori. Ingredientul activ pe care îl obținem are de 5 ori mai mult antioxidant decât extractul pur de ceai verde. * Sursa: Journal of Agricultural and Food
LINIA “RACINE DU TEMPS” VALOAREA UNEI PODGORII Această gamă de produse conține ingredientul emblematic al complexului nostru A2OC*. Este extras din struguri ce provin din viță-de-vie cu o vechime de peste 80 de ani, situată pe Climatul Gevrey-Chambertin. Aici este produs și celebrul ''Domaine René Bouvier'', vinul ce încântă cele mai fastuoase dineuri din lume. Această parcelă de podgorie organică oferă polifenolii săi prețioși la fiecare recoltă nouă. *Anti-oxidant și oxigenant celular
COMPLEXUL CELULAR A2OC* EXCLUSIVITATEA VINÉSIME *Anti-oxidant și oxigenant celular Fuziunea viței-de-vie și a coacăzelor Vinésime a creat Complexul celular A2OC prin combinarea a două extracte de plante tipice regiunii Burgundia, destinate pe de o parte să ne protejeze pielea de atacurile oxidative zilnice și, pe de altă parte, să o stimuleze.
PINOT NOIR
Tescovină

Acest extract conținut de gama „Racine du Temps” provine din Domeniul René Bouvier din Gevrey-Chambertin. Pinot Noir este un soi de struguri prestigios, dificil de maturat în afara climatelor din Burgundia, și oferă un cocktail de polifenoli antioxidanți. Tescovina este benefică deoarece conține multe flavonoide, cum ar fi antocianine, oligoproantocianidine (OPC), molecule de stilben rar întâlnite și în special resveratrol.

COACĂZE NEGRE
Mugurii Un extract de mugur de coacăze negre din Burgundia

Acest al doilea extract de muguri de coacăz negru din Burgundia, rezultat din gemoterapie, completează compoziția. Cercetări recente au identificat până la 43 de polifenoli diferiți în aceste extracte de muguri printre care prodelfinidine, glicozide flavonolice și acizi fenolici. Toți acești polifenoli au capacitatea de a bloca acțiunea oxidativă a radicalilor liberi care pot ataca țesutul pielii, îl pot proteja și limita îmbătrânirea. Putem observa, de asemenea, că extractul de muguri de coacăz negru are capacitatea de a stimula atât nivelul G6PDH cutanat, o enzimă cheie implicată în producerea de energie din glucoză, cât și respirația mitocondrială responsabilă de producția ATP, care este molecula de energie utilizată de celulele noastre. În concluzie, Complexul celular A2OC* născut din viță-de-vie și coacăze negre, oferă pielii protecție împotriva diferitelor atacuri oxidative și o stimulează la nivel energetic.

Ingrediente active complementare
EXTRACT DE CHARDONNAY

Obținut din tescovina soiului de viță-de-vie "Le Clos", situată în Marsannay, Burgundia, constituie ingredientul cheie a liniei de produse de corp Chardonnay.

EXTRACT DE CHAMPAGNE ȘI FRUNZĂ DE VIȚĂ-DE-VIE ROȘIE

Obținut din macerarea frunzelor de viță-de-vie roșie în Champagne, acest activ prețios bogat in AHA (hidroxi acizi) si polifenoli, exfoliază, hidratează și protejează pielea.

CELULE STEM DIN VIȚĂ-DE-VIE

Fabricate din soiul de struguri "Bourgogne Gamay Teinturier Fréaux", acestea permit celulelor stem ale pielii să-și păstreze integritatea și să-și mărească toleranța la UV.

EXTRACT DIN "VIN DE GHEAȚĂ"

Fabricat din "vin de gheață" elvețian, acest extract bogat în zaharuri și polizaharide oferă pielii un efect de lifting imediat.

SCUTELLARIA BAICALENSIS GEORGI

Acest extract din plante chinezești întărește telomerii(regiuni din ADN) și, astfel, prelungește viața celulelor pielii.

EXTRACT DE FLOARE DE VIȚĂ-DE-VIE

Acest extract are o acțiune de calmare asupra pielii.

ACIDUL HIALURONIC

Cu greutate moleculară mare și mică, hidratează profund și întărește pielea la suprafață.

ULEI DIN SÂMBURI DE STRUGURI

Proprietățile sale antioxidante ajută la prevenirea îmbătrânirii celulare și reduc ridurile deja existente. Astfel, se redau finețea, suplețea și elasticitatea pielii.